Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Neguța ar putea să revină la Moscova în calitate de ambasador

© Sputnik / Рамиль СитдиковAndrei Neguţă
Andrei Neguţă - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova și Rusia au convenit asupra revenirii la Moscova a ambasadorului țării noastre în Federația Rusă, chemat la Chișinău, pentru o perioadă nedeterminată, la sfârșitul anului 2017.

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, va reveni în scurt timp la Moscova. O declarație în acest sens a făcut ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul unui briefing prilejuit de întrevederea cu viceministrul rus de Externe Grigori Karasin.

La mijlocul lunii decembrie 2017, MAIE și-a anunțat decizia de-al chema acasă pentru consultări, pentru o perioadă nedeterminată, pe ambasadorul țării noastre la Moscova, Andrei Neguţa, în contextul în care ar fi fost depistate cazuri de intimidare a unor politicieni moldoveni.

"Vreau să confirm interesul nostru pentru dezvoltarea în continuare a dialogului moldo-rus. Un pas în această direcție va fi și decizia adoptată astăzi privind revenirea în zilele apropiate la Moscova a ambasadorului nostru în Federația Rusă, Andrei Neguța", a declarat Ulianovschi.

Neguța a fost numit în funcția de ambasador al Moldovei în Rusia în primăvara anului 2017. Anterior, el a deținut funcțiile de președinte al comisiei parlamentare pentru politică externă, conducător al delegației la APCE și copreședinte al comisiei pentru cooperarea cu Adunarea Federală din Rusia. El a fost propus pentru funcția de ambasador în Federația Rusă de către președintele țării, Igor Dodon.

Fluxul de știri
0