Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a Rusiei: Aviz negativ pentru egalarea concubinajului cu căsătoria

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaDuma de Stat a FR
Duma de Stat a FR - Sputnik Moldova
Abonare
Duma de Stat a respins proiectul de lege care prevedea echivalarea relațiilor de concubinaj de cel puțin cinci ani cu relații de căsătorie.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Duma de Stat a Rusiei a respins proiectul de lege care prevedea echivalarea concubinajului cu căsătoria civilă. Comitetul pentru construcție statală și drept a criticat documentul din cauza lipsei unor reglementări legate de proprietatea în devălmășie a cuplurilor.

Дополнительное пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Problema mass-mediei din Moldova, discutată în Duma de Stat a Rusiei

În afară de aceasta, proiectul de lege nu stipulează cine va determina existența unor relații de concubinaj.

Criteriile de definire a concubinajului sunt vagi, iar în textul proiectului nu este clar cine și începând cu ce perioadă va determina existența unor relații de căsătorie de facto (judecata, notarul, alte instituții de stat), menționează membrii Comitetului în concluzia publicată de agenția de știri locale „Moskva".

La începutul anului 2018, în Parlamentul rus a fost înaintat proiectul de lege care propune introducerea în Codul Familiei a noțiunii de "relații de căsătorie de facto". Astfel, relațiile de concubinaj de o perioadă de cel puțin cinci ani ar putea fi echivalate cu relații de căsătorie.

Reacția deputaților moldoveni la declarația Dumei de Stat a Rusiei>>>

Anterior, adjunctul președintelui comisiei parlamentare pentru problemele familiei, femeilor și copiilor, Olga Kuneva, a criticat proiectul, pe care îl consideră incompatibil cu valorile tradiționale ale familiei.

Proiectul a fost expediat spre revizuire. Deocamdată nu este clar dacă acesta va fi retras.

Fluxul de știri
0