Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Problema mass-mediei din Moldova, discutată în Duma de Stat a Rusiei

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaДополнительное пленарное заседание Госдумы РФ
Дополнительное пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Duma de Stat de la Moscova a acceptat examinarea textului declarației privind neadmiterea discriminării mass-mediei rusești în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 24 ian — Sputnik. Miercuri, Duma de Stat de la Moscova a acceptat examinarea declarației înaintate de un grup de deputați privind neadmiterea discriminării mass-mediei rusești în Republica Moldova.

Proiectul declarației a fost depus în Camera Inferioară a Parlamentului rus. Potrivit textului, Duma de Stat califică această interdicție drept o încălcare a normelor de drept internațional, unanim acceptate, din domeniul accesului liber la informare, o încălcare a drepturilor omului a majorității moldovenilor. Totodată, aceste acțiuni sunt calificate drept "un nou atac antirusesc".

Государственная Дума РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Duma de Stat a Rusiei va discuta problma mass-mediei din Moldova

Deputații au făcut un apel către ONU, Consiliul Europei, OSCE ca aceste instituții să ia atitudine față de legea votată de parlamentarii moldoveni. În același timp, parlamentarii ruși i-au recomandat Guvernului rus să întreprindă un șir de măsuri care să asigure pe alte căi populației Moldovei accesul la emisiunile informative ale posturilor TV din Federația Rusă.

La sfârșitul anului 2017 Parlamentul de la Chișinău a aprobat așa-zisa lege anti-propagandă. Astfel, din 12 februarie, intră în vigoare noile prevederi al Codului Audiovizualului care prevăd că, în vederea asigurării securității informaționale a statului, radiodifuzorii (posturile TV și radio) pot transmite programe de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Fluxul de știri
0