Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră. Parlamentul Republicii Moldova rămâne fără fracțiunea liberală

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea liberală a anunțat că nu va mai reveni niciodată la ședințele Parlamentului de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Fracțiunea Partidului Liberal din Moldova, formată din 9 deputați, renunță definitiv să mai participe la ședințele în plen ale  Parlamentului. 

Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă la o petrecere - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu dezvăluie de ce Dorin Chirtoacă a ajuns pe mâna procurorilor
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că liberali se vor întoarce în Parlament ”doar după ce se va produce unirea Republicii Moldova cu România”. 

Fracțiunea liberalilor a părăsit demonstrativ astăzi ședința forului legislativ, după ce președintele Parlamentului, Adrian Candu, a respins cererea deputaților liberali de a le permite acestora să convoace o ședință specială a Parlamentului pe data de 27 martie, dedicată Centenarului Unirii. 

”Așa cum unirea nu se va face niciodată, trebuie să  înțelegem că colegii noștri ne-au părăsit pentru totdeauna. Să ne luăm rămas bun de la colegii noștri. Trist dar realist”, a declarat deputatul democrat Marian Lupu. 

”Niciodată e un cuvânt foarte greu, luând în calcul că această legislatură are un termen”, a adăugat președintele Parlamentului. 

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a se încheie în toamna anului curent.

Fluxul de știri
0