Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A treia zi consecutiv, copiii din raionul Ungheni nu pot ajunge la școală

© Sputnik / Сергей Красноухов / Accesați arhiva multimediaСнежный циклон
Снежный циклон - Sputnik Moldova
Abonare
Deja de trei zile, autobuzul școlar nu poate circula din cauza condițiilor meteo nefavorabile: drumurile sunt distruse și acoperite cu ghețuș.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Autobuzul școlar nu mai circulă deja de trei zile între satele Curtoaia și Hârcești, raionul Ungheni. Informația a fost confirmată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Снег - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Câte zile cu ninsori și ger mai avem de îndurat

Pe data de 21 martie, toate instituțiile de învățământ din țară activează în regim normal. Cu excepția raionului Ungheni — din cauza stării dezastruoase a drumului, autobuzul școlar așa și nu circulă între satele Curtoaia și Hârcești. Drept urmare, 31 de elevi nu pot ajunge la școală. Problema se află în vizorul autorităților locale din Ungheni, anunță ministerul de resort într-un comunicat.

În Moldova a fost declarat cod galben de condiții meteo nefavorabile pentru intervalul 17 — 22 martie, în legătură cu răcirea bruscă a vremii, ninsori abundente și vânt puternic.

Meteorologii au avertizat că se vor forma troiene, iar temperatura aerului va fi cu 6 — 11 grade mai joasă față de valorile normale pentru această perioadă.

Din această cauză, luni, aproape 150 de copii, din patru raioane, nu au putut ajunge la școală.

Fluxul de știri
0