Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarația făcută de premierul Filip la întrevederea cu un oficial de la Moscova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin
Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Evoluția relațiilor moldo–ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, aflat  într-o vizită de lucru în Republica Moldova. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul dialogului, Filip a menționat că Republica Moldova își dorește relații bune cu Federația Rusă, dar acestea trebuie dezvoltate pragmatic în baza respectului reciproc dintre ambele state.

Premierul Pavel Filip și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Politică
Propunerea de milioane pe care i-a făcut-o Alexandr Lucașenko lui Pavel Filip

Șeful Guvernului de la Chișinău a reiterat importanţa depăşirii problemelor ce ţin de cazurile de abuz faţă de oficialii moldoveni şi investigarea fraudei de spălare a banilor prin sistemul bancar al Republicii Moldova.

Un alt subiect abordat în cadrul discuției a fost cel cu privire la reglementarea problemei transnistrene. A fost menționată importanța protocoalelor semnate pe parcursul anului trecut, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor de pe cele două maluri ale Nistrului.

Premierul moldovean a reiterat poziţia Republicii Moldova privind necesitatea finalizării procesului de retragere a trupelor ruse şi muniţiilor de pe teritoriul ţării noastre în conformitate cu angajamentele internaţionale asumate. Potrivit Guvernului, un progres în acest sens ar putea facilita procesul identificării soluției pentru problema transnistreană.

Fluxul de știri
0