Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Propunerea de milioane pe care i-a făcut-o Alexandr Lucașenko lui Pavel Filip

© Photo : Direcţia comunicare și protocol Guvernul Republicii MoldovaPremierul Pavel Filip și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko
Premierul Pavel Filip și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova
Abonare
Relațiile moldo-belaruse au fost analizate de premierul Pavel Filip și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Stadiul actual al relațiilor moldo-belaruse și posibilitățile de inițiere a unor noi parteneriate în domeniile de interes reciproc au fost discutate marți, 12 decembrie, la Minsk, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. 

Întrevederea premierului moldovean Pavel Filip cu vicepremierul belarus Mihail Rusâi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Belarus, gata să investească în sectorul vinicol din Moldova

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au accentuat importanța continuării cooperării pe platforma Comisiei Interguvernamentale Moldo-Belaruse pentru Colaborare Comercial-Economică. Următoarea ședință a Comisiei urmează să aibă loc în prima jumătate a anului viitor, la Chișinău. 

Filip a subliniat oportunitatea liberalizării transportului auto de mărfuri și a transportului aerian. Șeful Executivului s-a arătat convins că deschiderea unei curse directe Chișinău-Minsk va dinamiza și mai mult relațiile dintre cele două state. 

Printre domeniile unde există o cooperare eficientă și reciproc avantajoasă au fost evidențiate asamblarea în comun a tractoarelor și troleibuzelor. În viitor, urmează să fie asamblate la Chișinău și autobuze.

Oficialii s-au arătat interesați în realizarea proiectelor comune de investiții în sectorul vinicol, agroindustrial, zootehnic și cel farmaceutic. Moldova dorește să preia experiența belarusă în dezvoltarea complexelor animaliere, iar Belarus este interesată de crearea unei întreprinderi mixte pentru îmbutelierea vinului și a coniacului moldovenesc.

Premierul Pavel Filip l-a invitat pe președintele Alexandr Lukașenko să efectueze o vizită în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0