Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Krasnoselski: Tiraspolului îi convine poziția Moscovei

© Sputnik / Irina LeahovaВадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski a declarat că susține pe deplin poziția Rusiei în problema reglementării diferendului transnistrean.

CHIȘINĂU, 21 mart — Sputnik. Liderul nerecunoscutei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, referindu-se la declarațiile viceministrului de Externe al Federației Ruse Grigori Karasin, a afirmat că susține întru totul poziția Rusiei în problema reglementării diferendului transnistrean.

„Potrivit lui Karasin, problema statutului nu este o problemă dintre Chișinău și Moscova, ci o problemă dintre Chișinău și Tiraspol. Dacă părțile vor ajunge la o înțelegere, Rusia va saluta acest lucru și va fi prezentă, dacă va fi invitată, și nicidecum altfel. Această poziție ne convine pe deplin. Ea este clară și transparentă", a declarat Krasnoselski.

Тудор Ульяновски и Григорий Карасин - Sputnik Moldova
Politică
Karasin: Este nevoie de un nou impuls pentru soluționarea problemei transnistrene

Totodată, liderul regiunii a menționat că Rusia, prin eforturile sale de menținere a păcii la Nistru, creează condițiile necesare pentru dialogul politic.

Ultima rundă de negocieri în formatul „5+2" în problema reglementării diferendului transnistrean a avut loc la Viena anul trecut, la sfârșitul lunii noiembrie. Au participat: Chișinăul și Tiraspolul — ca părți în conflict; Rusia, Ucraina, OSCE — în calitate de intermediari; Uniunea Europeană și SUA — ca observatori. Părțile au semnat „Protocolul de la Viena", prin care au stabilit, în special, să coordoneze, până la sfârșitul lunii februarie, mecanismul de participare a transportului auto transnistrean la traficul rutier internațional.

Fluxul de știri
0