Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru bolnavii de cancer din Moldova. Ce se schimbă de la 1 ianuarie

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Veste importantă pentru bolnavii de cancer din Republica Moldova, legată de unele schimbări majore în tratarea pacienților care suferă de boli oncologice

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Serviciile medicale din domeniul oncologic vor fi acordate, de la 1 ianuarie 2018,  atât în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, cât și în cele private. 

Сок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Băutura care distruge celulele canceroase

Potrivit unor amendamente la Legea ocrotirii sănătății, serviciile medicale de profilaxie, diagnostic, tratament și supraveghere în domeniul oncologic vor fi acordate de către specialiști cu instruire în oncologie și hematologie din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private. Serviciile vor fi acordate în conformitate cu actele normative aprobate de către Guvern.

La nivel național va fi creat un Cancer-registru care reprezintă un sistem complex de colectare, înregistrare și prelucrare a datelor legate de incidența, prevalența și mortalitatea prin cancer la nivel național. Acesta va cuprinde datele raportate de către instituțiile medico-sanitare publice și private. 

Cancer-registrul național va fi completat de către Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic, în conformitate cu Regulamentul aprobat de Guvern.


Fluxul de știri
0