Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele care vor lovi medicii vor sta la pușcărie. Ce au decis deputații

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputații au pe masa de lucru un proiect de lege care prevede plasarea în arest a persoanelor care vor agresa lucrătorii medicali.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a aprobat, miercuri, completări la Codul contravențional.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Doi medici din capitală, condamnaţi pentru malpraxis, vor plăti doar o amendă
 

Potrivit proiectului de lege examinat de deputați, jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a lucrătorului medical care se află în misiune de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1 250 de lei. 

De asemenea, ultragierea lucrătorului medical însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală va fi sancționată cu amendă de până la 7 500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

Potrivit autorilor proiectului, aceste modificări legislative vor crea mecanisme eficiente de protejare a sănătății și drepturilor lucrătorilor medicali. 

Conform unor date statistice estimative, anual sunt înregistrate circa 100-120 de cazuri de diferite forme de violență asupra cadrelor medicale, inclusiv abuz verbal, psihologic și chiar fizic. 

Proiectul urmează a fi examinat și dezbătut în plenul Parlamentului.

Fluxul de știri
0