Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, într-un nou clasament mondial „al fericirii”

© Sputnik / Miroslav RotariOameni pe stradă
Oameni pe stradă - Sputnik Moldova
Abonare
A fost publicat topul celor mai fericite țări din lume - Republica Moldova este în Top 100.

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Finlanda este cea mai fericită țară din lume în 2018, reușind să-și detroneze vecina, Norvegia, potrivit unei cercetări realizate prin intermediul unui program mondial al Organizației Națiunilor Unite.

Republica Moldova - Sputnik Moldova
Moldova, în coada unui clasament mondial: Unde a greşit ţara noastră

Republica Moldova s-a plasat în acest clasament pe locul 67. Topul a fost întocmit în baza nivelului de mulțumire înregistrat de locuitorii din 156 de țări, în privinţa mai multor aspecte — speranța de viață, absența corupției, PIB-ul pe cap de locuitor, asistența socială, libertatea socială și generozitatea, scrie BBC.

Financial Times: Chișinăul a devansat orașele Lvov și Iași ca eficiență economică>>>

Statele Unite ale Americii și Marea Britanie ocupă pozițiile 18 și respectiv 19. Deși este una dintre cele mai bogate țări din lume, America a picat patru poziții în raport cu clasamentul precedent, factorii vinovați pentru declinul fericirii fiind slăbirea sistemului de asistență socială, prezența corupției în instituțiile guvernamentale și în mediul de afaceri, la fel și diminuarea încrederii în instituțiile publice.

Fluxul de știri
0