Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât costă o călătorie în Republica Moldova?

© Sputnik / Miroslav RotariNatalia Ţurcanu
Natalia Ţurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Orice cetățean străin care își dorește să viziteze Republica Moldova trebuie să scoată din buzunare cel puțin de 500 de euro.

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik, Dumitru Chitoroagă. Suma poate crește ușor peste 1000 de euro în cazul în care turistul alege un traseu mai complex asistat de un ghid. "Moldova este o destinație scumpă. Transportul aerian, cazarea, masa presupun costuri ridicate. Cu toate acestea, interesul față de Republica Moldova este în creștere", a declarat Natalia Țurcanu, directorul executiv al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova.

Stanislav Rusu, în studioul Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Video
Interviu cu Stanislav Rusu. Dezvoltarea turismului, șansa economiei moldovenești

De remarcat că numărul cetățenilor străini care au traversat Republica Moldova în perioada ianuarie-iunie 2017, conform datelor oferite de Biroului Național de Statistică, a fost cu 6,1% mai mare decât în 2016, ceea ce înseamnă peste 1,7 milioane de persoane. Marea problemă, potrivit reprezentantei ANTRIM, este lipsa de infrastructură și evenimente culturale care să atragă și mai mult atenția publicului.

"Nu avem fonduri mari pentru promovarea țării în afară, așa cum se întâmplă în cazul Azerbaidjanului sau Georgiei. Ne facem cunoscuți prin intermediul mai multor festivaluri. Am inițiat recent campania socială "Adoptă un turism". Punem accent pe turismul rural care reprezintă autenticitatea poporului. Mulți străini sunt interesați de stilul de viață din zona rurală. Cele mai vizitate locuri rămân însă vinăriile", a mai adăugat Natalia Țurcanu.

Declarațiile au fost făcute de coordonatoarea ANTRIM în contextul lansării calendarului-turistic "Pomul Vieții" 2018, ce conține 28 de evenimente organizate cu scopul de a valorifica tradițiile milenare ale țării noastre. Orice persoană interesată de turism rural și nu doar ar putea afla mai multe detalii în cadrul Centrului de Informare Turistică situat în centrul Capitalei. Proiectul este inițiat și promovat de Asociația Națională pentru Turism Receptor.

Fluxul de știri
0