Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Interviu cu Stanislav Rusu. Dezvoltarea turismului, șansa economiei moldovenești

Abonare
Republica Moldova este o destinație turistică tot mai atractivă pentru turiștii străini. Cum putem valorifica la maximum potențialul turistic al țării aflați din interviul realizat cu Stanislav Rusu, directorul Agenției Naționale a Turismului

Tara noastră este o destinație nedescoperită încă de turiștii străini, iar această enigmă întotdeauna captează atenția. Directorul Agenției Naționale a Turismului, Stanislav Rusu, susține că dezvoltarea turismului ar fi o șansă pentru ca țara noastră să-și reanimeze economia. Tot el menționează că această ramură este dependentă de alte domenii, ea nu poate să se dezvolte fulminant atât timp cât avem o infrastructură subdezvoltată, iar legislația care reglementează sectorul turistic încă mai are lacune.

"În prezent, banii pe care turiștii străini îi lasă în țara noastră sunt contabilizați ca venituri în alte sectoare. Fie că vin pentru a efectua un tratament sau pentru a ne vizita țara, turiștii beneficiază de serviciile pentru care plătesc. De aceea noi ne dorim să implementăm un "cont-satelit al turistului". Astfel, vom putea monitoriza exact când, cum și pentru ce servicii oferite de țara noastră turistul străin alege să plătească. În acest mod vom putea afla care sunt preferințele turiștilor, dar și ce venit anual generează sectorul turismului din Republica Moldova" afirmă Stanislav Rusu.

Si in acest domeniu avem nevoie de specialiști bine pregătiți care, spune el, actualmente sunt în număr insuficient, iar fluxul de turiști este în creștere.

"Mulți mă întreabă, de ce am păstrat viza de intrare pentru cetățenii chinezi. Am explicat că noi nu suntem pregătiți să facem față unui flux mare de turiști chinezi, deoarece nu avem cadre pregătite. Închipuiți-vă că vom avea un flux de un milion de turiști chinezi, noi nici locuri de cazare suficiente nu avem, nici ghizi care să cunoască limba" subliniază Rusu

Mai multe detalii aflați în interviul cu directorul Agenției Naționale a Turismului.

Fluxul de știri
0