Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele neasigurate medical riscă amenzi și penalități după data de 31 martie

© Sputnik / Мирослав РотарьPolita medicina
Polita medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Au mai rămas două săptămâni în care persoanele care se asigură în mod individual pot cumpăra polița medicală la preț redus.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a achita polița de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri. Până pe 31 martie, polița medicală se vinde cu o reducere în mărime de 50 la sută şi 75 de procente.

Парламент - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au stabilit cât va costa polița medicală în 2018

Fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern achită 2028 lei, ceea ce reprezintă 50 la sută din prețul total al poliție de asigurare medicală.

La rândul lor, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75 la sută şi achită 1014 lei.

După 31 martie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislaţie vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării.

Polița de asigurare medicală ar trebui să se scumpească cu 2600 de lei>>>

Prețul poliței medicale nu s-a schimbat în acest an și a rămas același — 4056 de lei.


Fluxul de știri
0