Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Nu doar cetățenii ruși au nevoie de o Rusie puternică

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a adresat un mesaj lui Vladimir Putin felicitându-l cu victoria obținută în alegerile prezidențiale din Federația Rusă.

CHIŞINĂU, 19 mart — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îl felicită pe președintele rus, Vladimir Putin, cu noua victorie obținută în alegerile prezidențiale.

Предвыборный штаб кандидата в президенты РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Au fost numărate 99,75% din buletinele de vot - rezultat record pentru Putin

"Ca președinte al Republicii Moldova independente, vreau să afirm cu toate responsabilitatea: de o Rusie puternică au nevoie nu doar cetățenii ruși. Astăzi Rusia, în frunte cu Vladimir Putin, a devenit un simbol al speranței tuturor popoarelor, care pledează pentru stabilitate în toate regiunile lumii, pentru o politică internă și externă suverană, pentru valorile tradiționale", a scris Igor Dodon (traducerea din limba rusă nu este oficială- n.n.).

Mai jos el a afirmat că președintele rus este un mare prieten al Republicii Moldova.

"Vladimir Putin s-a recomandat ca un mare prieten al Republicii Moldova. Prin susținerea și participarea lui nemijlocită, au fost încheiate înțelegeri foarte importante între țările noastre privind deschiderea pieței rusești pentru întreprinderile moldovenești, privind amnistia acordată pentru zeci de mii de muncitori emigrați din Moldova, care au plecat în Rusia la muncă", a scris Dodon.

Mai jos el a ținut să confirme că "Republica Moldova este interesată în continuare în lărgirea și aprofundarea parteneriatului strategic și atotcuprinzător cu Federația Rusă", care se bazează pe relațiile prietenești dintre popoarele și statele noastre.

"Noi avem încă multe de făcut împreună cu Federația Rusă și cu președintele ei", a afirmat în încheiere președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Fluxul de știri
0