Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Au fost numărate 99,75% din buletinele de vot - rezultat record pentru Putin

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПредвыборный штаб кандидата в президенты РФ В. Путина
Предвыборный штаб кандидата в президенты РФ В. Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a obţinut o susţinere record din toată cariera sa politică, arată Comisia Electorală centrală, după ce a numărat 99,75 la sută din buletinele de vot.

BUCUREŞTI, 19 mart — Sputnik. Actualul şef al statului, Vladimir Putin, obţine 76,67% de voturi la alegerile pentru preşedintele FR, conform datelor Comisiei Electorale Centrale, după prelucrarea a 99,75% din buletinele de vot.

Astfel, Vladimir Putin a obţinut o susţinere record din toată cariera sa politică, pentru el au votat 54,4 milioane de cetăţeni, cu 5,1 milioane mai mult decât în 2004. Totodată, Putin a obţinut susţinerea unei majorităţi absolute a alegătorilor, pentru el votând mai mult decât pentru toţi ceilalţi candidaţi luaţi împreună şi a celor care nu s-au prezentat la votare, transmite RIA Novosti.

Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin, este pe poziţia a doua cu 11,79%, liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovschii îl urmează cu un scor de 5,66%. Prezentatoarea TV Ksenia Sobchak obţine un reyultat de 1,67%, liderul "Yabloko", Grigorii Yavlinski — 1,04%, Boris Titov — 0,75%, Maksim Suraikin — 0,68%, Serghei Baburin — 0,65%.

Rata medie de participare în actuala cursă electorală a fost de 67%.

Fluxul de știri
0