Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce reforma justiției a fost un eșec. Explicația lui Alexandru Tănase

© Sputnik / Miroslav RotariАлександру Тэнасе
Александру Тэнасе - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Tănase spune că strategia de reformare a sectorului justiției nu a dat rezultatele așteptate.
De ce reforma justiției a fost un eșec. Explicația lui Alexandru Tănase

Reforma sistemului judecătoresc, inițiată în anul 2011, a fost un eșec. O spune actualul ministru al Justiției. Potrivit lui Alexandru Tănase, în pofida faptului că în perioada implementării strategiei de reformare a sectorului justiției au fost modificate un șir de acte legislative, iar peste 30% din judecători au fost schimbați, rezultate palpabile în domeniu nu au fost înregistrate.

„În ciuda faptului că au fost modificate foarte multe legi, au fost operate modificări în mai multe domenii și au fost schimbați peste 30% din judecătorii care activează în prezent în instanțele de judecată, nu s-a simțit un rezultat palpabil al acestei reforme judiciare. Aș putea spune că acea strategie a fost un eșec", a declarat Alexandru Tănase în cadrul unei conferințe de presă.

Totuși, ministrul Justiției afirmă că există potențial pentru revoluționarea sistemului judecătoresc.

„În mediul judecătorilor tineri, noi numiți, fie că vin din zona guvernamentală sau din zona societății civile, noi nu am atestat probleme de corupție endemică. Ceea ce înseamnă că avem un teren solid care ne-ar ajuta să revoluționăm sistemul judecătoresc", a adăugat ministrul Justiției.

Fluxul de știri
0