Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alegerile prezidențiale în Rusia: Cum au votat alegătorii în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariГолосование на выборах России в Кишневе
Голосование на выборах России в Кишневе - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău a anunțat cum au votat cetățenii ruși care se află în Republica Moldova în cadrul alegerilor șefului statului rus.

CHIȘINĂU, 19 mart — Sputnik. Peste 80 de mii de cetățeni ruși au votat în Republica Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă. Potrivit datelor preliminare, pentru Vladimir Putin au votat aproximativ 95,7%, dintre cei care s-au prezentat la urne, a declarat pentru Sputnik Moldova ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin.

”Au fost prelucrate datele din toate cele 27 de secții de votare. Au participat peste 80 de mii de alegători”, a declarat Muhametșin.

Никита Михалков в рабочем кабинете - Sputnik Moldova
Rusia
Nikita Mihalkov, despre viitorul președinte al Rusiei

Ambasadorul a subliniat că, potrivit datelor preliminare, Vladimir Putin a acumulat 95,7 la sută din numărul de voturi valabil exprimate.

”Prezența la vot a fost mare. Comisiile electorale și-au făcut foarte bine datoria, făcând față avalanșei de alegători”, a mai precizat diplomatul.

Muhametșin a menționat că în comparație cu alegerile pentru Duma de Stat din 2016, când au participat aproximativ 57 de mii de alegători, acum au fost peste 80 de mii.

”Am ajuns la concluzia că pentru alegerile viitoare vom propune crearea a două secții de votare la Chișinău”, a punctat ambasadorul rus.

Alegerile pentru funcția de președinte al Federației Ruse au avut loc duminică, 18 martie. Potrivit datelor preliminare, rata de participare la alegeri a constituit 67,47 la sută, adică aproximativ 73,36 de milioane de oameni. Liderul cursei electorale este Vladimir Putin care a acumulat 76,66 la sută din numărul de voturi, după prelucrarea a 99,84% din procese verbale.

Fluxul de știri
0