Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un observator din Moldova, despre alegerile prezidențiale din Rusia

© Sputnik / Alexander Piragis / Accesați arhiva multimediaVotes counted at Russian presidential elections
Votes counted at Russian presidential elections - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat moldovean a urmărit, în calitate de observator, cum s-au desfășurat alegerile în Federația Rusă. Iată ce spune acesta.

CHIȘINĂU, 19 mart — Sputnik. Deputatul moldovean Ghenadi Mitriuc s-a aflat printre observatorii internaționali la alegerile prezidențiale din Rusia, în regiunea Reazan. Parlamentarul moldovean a dat o apreciere înaltă organizării și desfășurării procesului electoral.

Подсчет голосов на выборах президента РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Opinie: Realegerea lui Putin este favorabilă pentru stabilitatea mondială

La întrunirea observatorilor internaționali din satul Konstantinovo, regiunea Reazan, în cadrul Clubului Alegătorilor, Mitriuc a comunicat că a asistat, în calitate de observator, la câteva sectoare electorale și a urmărit atmosfera în care se desfășurau alegerile.

Potrivit reprezentantului din Moldova, utilizarea complexelor de procesare a buletinelor de vot (urnelor electronice) reprezintă o tehnologie înaltă, care trebuie aplicată pe larg.

„Atmosfera este calmă, prietenoasă. Am discutat cu persoanele de încredere ale candidaților. Nu au existat observații din partea lor. Urnele electronice sunt transparente, ceea ce înseamnă că totul este la vedere, nimic nu poate fi ascuns, totul se desfășoară în cadrul legal", a spus Mitriuc.

Acesta a mai adăugat că alegerile au decurs în mod transparent, la secțiile de votare plana o atmosferă foarte prietenoasă, fiind prezenți reprezentanții tuturor candidaților.

Fluxul de știri
0