Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Opinie: Realegerea lui Putin este favorabilă pentru stabilitatea mondială

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaПодсчет голосов на выборах президента РФ
Подсчет голосов на выборах президента РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Politologii din întreaga lume analizează victoria lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 19 mart — Sputnik. Realegerea președintelui Rusiei Vladimir Putin va influența benefic asupra stabilității în lume, a declarat expertul brazilian în relații internaționale Marco Simoes, citat de RIA Novosti.

„Alegerea lui Putin este benefică pentru stabilitatea mondială și, prin urmare, și pentru Brazilia; țara cunoaște bine cum acționează Putin și cum vede acesta activitatea guvernului", a declarat Simoes.

Votes counted at Russian presidential elections - Sputnik Moldova
Rusia
Rezultatele votării după numărare a 80% din procese verbale: Peste 76% pentru Putin

Analistul a menționat că anterior „relațiile (dintre cele două țări) erau mai simetrice; acum diferența de simetrie constă în faptul că Rusia, din motive istorice, este jucătorul-lider în scenariul global".

„Aceasta este unica țară care se învecinează cu toate celelalte mari puteri (SUA, China și Europa), iar la situația sa geopolitică se mai adaogă și faptul că Rusia este o superputere militară, pe când Brazilia rămâne o putere regională", a constatat Simoes.

După procesarea de către CEC din Federația Rusă a 99,75% din procesele-verbale ale comisiilor secțiilor electorale de sector, Vladimir Putin se află pe primul loc cu 76,67%, candidatul din partea PCFR Pavel Grudinin are 11,79%, liderul PLDR Vladimir Jirinovski a întrunit 5,66% din voturi.

Fluxul de știri
0