Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O posibilă lovitură americană contra armatei siriene? Lavrov avertizează

© AFP 2024 / Amer AlmohibanyДым после взрыва на востоке Дамаска, Сирия
Дым после взрыва на востоке Дамаска, Сирия - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor externe al Federației Ruse a replicat dur la declarațiile războinice care se fac auzite în Statele Unite.

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik. În cazul unui atac american asupra Forțelor guvernamentale siriene consecințele vor fi cele mai grave, a declarat șeful dplomației ruse.

”Doamna Haley (Nikki Haley,representant permanent al SUA la ONU — n.r.) trebuie să înțeleagă că, una e a se folosi de microfon la Consiliul de Securitate al ONU, și cu totul alta — faptul că militarii ruși și americani au canale de comunicare prin care se reglementează strict ce este permis și ce nu”, a spus Lavrov.

În ajun Haley a amenințat cu o nouă lovitură asupra armatei lai Assad, asemănătoare celei din aprilie 2017, dacă ONU se va arăta incapabilă să oprească ofensiva în Guta de Est.

Procesul de pacificare în Siria a condus deja la crearea unor zone de deescaladare în provinciile Idlib, Homs și în Sudul țării.

Însă, un punct nevralgic rămâne a fi suburbia Damascului, Guta de Est, controlată, încă din 2012, de circa 10 mii de radicali islamiști. De acolo ei întreprind raiduri și tiruri asupra capitalei siriene. Armata guvernamentală, în ofensiva ei de oră recentă, a eliberat cam la o jumătate din teritoriul ocupat de teroriști.

În cazul în care atacul american va crea un pericol pentru militarii ruși, ”Forțele armate ale FR vor lua măsuri de răspuns, împotriva rachetelor, dar și a mijloacelor de aducere a lor la țintă”, a declarat Valery Gherasomov, șeful Mareleui Stat Major al armatei ruse, citat de RIA Novosti.

Fluxul de știri
0