Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC de la Tiraspol: Facem tot ce se poate pentru confortul alegătorilor

© Sputnik / Irina LeahovaГолосование на выборах России в Тирасполе
Голосование на выборах России в Тирасполе - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele CEC din regiunea transnistreană a relatat pentru corespondentul Sputnik Moldova cum sunt soluționate problemele provocate de condițiile meteo nefavorabile la secțiile de votare unde se desfășoară alegerile pentru președintele Federației Ruse.

TIRASPOL, 18 mart — Sputnik, Irina Leahova. În Transnistria, alegerile pentru președintele Rusiei se desfășoară în regimul stabilit, a comunicat pentru reporterul Sputnik Moldova președintele CEC, Elena Gorodețkaia.

„Serviciile comunale muncesc, presară nisip pe carosabil și în fața secțiilor de votare pentru a înlesni accesul alegătorilor spre secție. La Tiraspol și Bender activează tinerii voluntari care ajută persoanele în etate să se deplaseze până la secție", a spus Gorodețkaia.

La întrebarea dacă timpul nefavorabil influențează participarea la vot, aceasta a spus că rezultatele alegerilor vor da un răspuns la această întrebare, însă administrația face tot posibilul pentru ca alegătorii să nu aibă probleme din cauza condițiilor meteorologice și se străduiesc ca în secțiile de votare să fie pentru ei cât mai confortabil.

Se pare că transnistrenilor nu le pasă de vremea de afară.

Президент РФ В. Путин принял участие в голосовании на выборах президента РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a votat în cadrul alegerilor prezidențiale

„De dimineață simt așa o emoție… Am așteptat foarte mult această zi. Timpul nu este dintre cele mai favorabile, însă acest lucru nu este un impediment. Chiar de ar fi fost un potop de viscol, oricum ne-am fi prezentat aici", afirmă Elena.

„Dispoziția este minunată. Nu ne pasă de timpul de afară. Doar aceste alegeri sunt foarte importante pentru copiii mei, pentru nepoți, pentru viitorul Rusiei. Iar noi am fost întotdeauna cu Rusia. Eu sunt bucuroasă că am obținut pașaport rusesc și că pot acum să votez", susține prietena Elenei.

Anterior, Sputnik a scris că la Tiraspol se observă un fenomen neobișnuit pentru orele matinale: afluxul mare de alegători spre secțiile de votare. Deși, tradițional, apogeul era înregistrat pe la prânz.

La momentul de față, în regiunea transnistreană locuiesc peste 200 de mii de cetățeni ai Federației Ruse, dintre care circa 190 de mii sunt cu drept de vot, adică cei care au atins vârsta majoratului.

În total, în regiune au fost deschise 24 de secții de votare, cu două mai mult decât la alegerile în Duma de Stat a Rusiei din 2016. La Tiraspol — zece, la Bender — șase, la Râbnița și Dubăsari — câte două, la Dnestrosk, Grigoriopol, Slobozia și Camenca — câte una.

Fluxul de știri
0