Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Londra cedează: Va oferi Moscovei acces la detaliile în cazul Skripal

© REUTERS / Henry NichollsБританский полицейский на месте, где был обнаружен автомобиль Скрипаля
Британский полицейский на месте, где был обнаружен автомобиль Скрипаля - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Marea Britanie face un pas înapoi și afirmă că este dispusă să ofere acces părții ruse la dosarul otrăvirii lui Serghei Skripal și la cel al decesului lui Nikolai Glușkov.

CHIȘINĂU, 18 mar — Sputnik. Marea Britanie își dorește să investigheze împreună cu partea rusă cazul otrăvirii lui Serghei și Iulia Skripal, precum și circumstanțele decesului lui Nikolai Glușkov, a declarat ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, specificând că Londra este dispusă să ofere accesul Moscovei la detaliile anchetei.

"Ne-am dori să începem o cooperare cu Rusia în această problemă în următoarele zile", a spus șeful diplomației britanice.

Reacții din Duma de Stat

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova: Moscova este gata să investigheze cazul Skripal

Adjunctul președintelui comisiei pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Dmitryi Novikov, consideră că partea britanică ar trebuie să specifice ce anume ar dori să ofere Moscovei, pentru ca partea rusă să poată evalua situația și să decidă dacă să accepte sau să respingă invitația.

"În cazul în care ei sunt gata să ne ofere anumite materiale, ar trebui să specifice ce anume ei sunt gata să ofere, pentru ca partea rusă, reieșind din acest lucru, să poată aprecia situația, acceptând sau refuzând invitația", a declarat Novikov pentru RIA Novosti.

Parlamentarul a specificat că deocamdată este complicat să dai o apreciere ultimului gest al Londrei.

"Diavolul se ascunde în detalii. În cazul în care ei vor oferi doar propriile concluzii, e o situație, în cazul în care vor oferi întregul lanț, propria investigație, e o altă situație. În acest caz am putea aprecia asta ca o manifestare a unor bune intenții, însă ar trebui să fim mai atenți", a explicat acesta.

Fluxul de știri
0