Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marea Britanie, printre statele care, cel mai probabil, produc arma chimică "Noviciok"

© REUTERS / Peter NichollsThe forensic tent, covering the bench where Sergei Skripal and his daughter Yulia were found, is repositioned by officials in protective suits in the centre of Salisbury, Britain, March 8, 2018
The forensic tent, covering the bench where Sergei Skripal and his daughter Yulia were found, is repositioned by officials in protective suits in the centre of Salisbury, Britain, March 8, 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Substanța folosită pentru otrăvirea lui Srighei Skripal a fost cel mai probabil produsă de țările care studiază agentul neurotoxic "Noviciok", inclusiv Marea Britanie, Slovacia, Republica Cehă și Suedia, a afirmat Ministerul de Externe al Rusiei.

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. Substanța folosită pentru otrăvirea lui Srighei Skripal a fost cel mai probabil produsă de țările care studiază agentul nervos "Noviciok", inclusiv Marea Britanie, Slovacia, Republica Cehă și Suedia, a afirmat Ministerul de Externe al Rusiei.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal

Cea mai probabilă sursă de origine a toxinei sunt țările care au efectuat cercetări intense asupra substanțelor din programul "Noviciok", aproximativ de la sfârșitul anilor 1990 până în prezent, iar acest proiect nu este creaţia Rusiei sau a Uniunii Sovietice ", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, sâmbătă. Ea a enumerat Regatul Unit, Slovacia, Republica Cehă și Suedia printre țările implicate.

Statele Unite ar trebui, de asemenea, "să fie puse sub semnul întrebării", a declarat Zaharova într-un interviu acordat postului de televiziune VGTRK.

"Cum au ajuns la concluzia cu privire la amprenta rusească dacă nu ne-au dat probele? În mod logic, ei nu ar trebui să aibă această substanță. Ce mostre au fost comparate pentru a trage o astfel de concluzie? "Se ridică întrebări: atunci ar trebui să aibă mostre pe care le ascund sau este o minciună de la început până la sfârșit".

"Dacă premierul britanic și alți experți britanici dau formula, atunci va fi clar care sunt țările care au dezvoltat acești agenți", a spus Zaharova.

Între timp, ministrul ceh de Externe a contestat învinuirile aduse.

”Ne opunem acestor afirmații cu privire la originea (toxinei), care nu sunt susținute ", a declarat Stropnicky pe contul oficial de Twitter.”

Fluxul de știri
0