Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Superdrona cu reacție: O nouă invenție în dotarea Ministerului rus al Apărării

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaДемонстрационные полеты беспилотных летательных аппаратов
Демонстрационные полеты беспилотных летательных аппаратов - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatul de zbor capabil să dezvolte o viteză de 950 de kilometri pe oră este destinat militarilor

CHIȘINĂU, 16 mart — Sputnik. În Rusia va fi construită o dronă cu reacție, care va intra în dotarea Ministerului Apărării, a comunicat agenției RIA Novosti o sursă din industria militară.

Assault rifle - Sputnik Moldova
Rusia
Kalașnikov a testat noile AK pentru kit-ul de echipament Ratnik

Contractul pentru elaborarea unui model de dronă cu motor reactiv a fost încheiat cu biroul de construcții Simonov. Sarcina tehnică predominantă a fost viteza mare a dispozitivului, care ar trebui să ajungă la 950 de kilometri pe oră. Masa aparatului de zbor, în dependență de misiune, ar putea ajunge la 4-5 tone.

"În cadrul proiectului se preconizează crearea unei drone cu o masă de 4-5 tone, care va atinge o viteză de 750-950 de kilometri pe oră. Acesta va fi dotat cu un motor cu turboreacție, care va depăși de două ori viteaza de zbor a dronelor cu elice", a declarat sursa citată.

În prezent, biroul de construcții Simonov finalizează elaborarea unei drone multifuncționale "Altair", capabilă să realizeze zboruri fără întreruperi timp de 48 de ore.

Fluxul de știri
0