Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Misiunea spaţială a Rusiei pe Marte - din 2019

© Photo : NASA / JPL-Caltech/MSSSМарсоход НАСА Curiosity
Марсоход НАСА Curiosity - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia intenționează să trimită misiuni spațiale pe Marte, iar specialiştii ruși vor încerca să aterizeze pe cei doi poli ai Lunii, a anunţat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 16 mart — Sputnik, Doina Crainic. Într-un nou documentar despre preşedintele Rusiei realizat de jurnalistul Andrei Kondrachov, Vladimir Putin dezvăluie data când Rusia va lansa misiunea către Marte.

„Planificăm misiuni fără echipaj uman și, pe parcurs, cu echipaj uman pentru explorarea Spaţiului. Aceste programe includ misiuni pe Lună și explorări pe Marte. Intenționăm ca în 2019 să trimitem prima misiune pe Marte", a spus Putin.

Cosmos - Sputnik Moldova
Trump vrea să ajungă în cosmos. În SUA va vi înființat un nou tip de trupe

Potrivit preşedintelui, în acest caz este vorba despre o studiere mai aprofundată a suprafeței lunare, spre deosebire de cea desfăşurată în perioada sovietică.

„Specialiştii noştri vor încerca aterizarea pe polii lunari, deoarece avem motive să credem că acolo există apă. În aceste zone se poate face şi altceva: de acolo putem lansa misiuni spațiale pentru explorarea altor planete", a adăugat Putin.

Într-adevăr, la începutul anului 2018, agenția spațială rusă Roscosmos și Administrația Spațială Națională din China (CNSA) au semnat un acord de cooperare în explorarea Lunii și a Spațiului. În plus, în noiembrie 2017, CNSA și Roscosmos au semnat un program de cooperare în privinţa explorării spaţiale pentru perioada 2018-2022. Cele șase componente ale programului se referă la explorarea Lunii, ştiinţa şi tehnologia referitoare la Spațiu, sateliți, componente și materiale, urmărirea de la distanţă și resturile spațiale.

Fluxul de știri
0