Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Leancă a scăpat. A trecut de moțiunea simplă discutată în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariЮрие Лянкэ
Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Abonare
După mai bine de două ore și jumătate, majoritatea parlamentară a respins moțiunea simplă semnată de deputații socialiști și comuniști.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Moțiunea simplă pe numele vicepremierului pentru integrare Europeană, Iurie Leancă, nu a trecut astăzi în Parlament. După mai bine de două ore și jumătate, majoritatea parlamentară a respins moțiunea simplă semnată de deputații socialiști și comuniști. 

Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Politică
Un vicepremier din Guvernul Filip riscă să fie demis vineri de Parlament

Deputații au dezbătut, în după-amiaza zilei de vineri, moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. Fracțiunile PSRM și PCRM au solicitat demiterea viceprim-ministrului Leancă pe care l-au acuzat de atac asupra statalității țării. Obiectul moțiunii l-a constituit ”atitudinea iresponsabilă și anticonstituțională a domnului Leancă în calitate de viceprim-ministru pentru integrare europeană”. 

”În loc de modernizarea reală a țării conform standardelor europene domnul Leancă își permite să declare că integrarea europeană se face doar cu România și prin România”, au declarat semnatarii moțiunii.

La momentul votului, în sala de ședințe a Parlamentului erau 79 de deputați. Moțiunea a fost susținută doar de 25 de deputați.

Fluxul de știri
0