Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un vicepremier din Guvernul Filip riscă să fie demis vineri de Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Moțiunea simplă asupra politicii în domeniul integrării europene va fi examinată în ședința de vineri a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, joi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-23 martie.

În ședința de vineri, 16 martie, deputații vor examina modificările și completările la Legea privind piața de capital, Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală. 

Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Motivul pentru care opoziția parlamentară a înaintat moțiunea împotriva lui Leancă

De asemenea, Parlamentul urmează să ratifice Amendamentul nr.1 și nr.2 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Pe agenda Parlamentului mai figurează proiectul de hotărâre privind eliberarea unui judecător al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiului Penal.

În a doua jumătate a zilei de vineri, deputații vor dezbate Moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă, înaintată de un grup de deputați,  la ședința plenară din 1 martie.

Săptămâna viitoare, plenul Parlamentului va examina proiectul Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada 2018-2020 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.


Fluxul de știri
0