Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Duca: „Instituţia familiei moare nu din pricina homosexualilor”

© Sputnik / Denis Abramov / Trecere la banca de fotografiiМолодожены на всесезонном горном курорте Домбай
Молодожены на всесезонном горном курорте Домбай - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Politologul dărâmă mitul iubirii ca în filme sau ca în reclamele de Ziua îndrăgostiților şi îndeamnă la renunțarea la ipocrizie. Cum ar trebui să fie o familie.

BUCUREŞTI, 16 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. De ce moare instituţia familiei în lumea creştină? Iată o bună întrebare la care încearcă să dea un răspuns politologul şi consultantul politic Bogdan Duca. Acesta este de părere că nu homosexualii sunt cei care distrug familia în lumea creştină, chiar dacă, mai adaugă acesta, „ei sunt doar un simptom al cancerului care o distruge".

Bogdan Duca - Sputnik Moldova
Bogdan Duca: Brexitul demonstrează eșecul proiectului ideologic de la Bruxelles

Duca spune că adevăratul motiv pentru care moare familia este lipsa de înţelegere, iar Biserica, instituţia care ar fi trebuit să înţeleagă celula de bază a societăţii, este controlată de oameni care, depunând votul castităţii, „suferă de o impotenţă auto-impusă de a înţelege cum e cu viaţa de cuplu".

Motiv pentru care, politologul spune că ne iluzionăm prea mult, crezând că familia fericită se întemeiază pe amor, e flu-flu rozaliu şi inimioare roz cu amoraşi sau că ar trebui să fie un soi de Valentine's day prelungit.

„Căsătoria nu este, însă, o poveste de amor. Aşa cum nici familia nu este. Altele sunt virtuţile pe care se întemeiază o familie: prietenie, solidaritate, compatibilitate umană şi interese pragmatice, uneori de ordina material", a scris Bogdan Duca pe pagina sa de Facebook.

Acesta precizează că, dacă oamenii preferă dulcegăriile, familia care se întemeiază pe amor, pe atracţie erotică, atunci nu avem cum să mai protestăm când familiile se destramă o dată cu înaintarea în vârstă şi apariţia unor defecte fizice deloc plăcute, cum ar fi apariţia burţilor, a celulilei sau lăsarea sânilor.

Duca spune ca alţii care „se iubesc" — bărbat cu bărbat, femei cu femeie etc — sunt doar consecinţa felului absurd în care „burghezia plictisită şi o creştinătate ipocrită a înţeles să redefinească căsătoria în funcţie de amoraşi şi fluturaşi stomacali".

Fluxul de știri
0