Bogdan Duca: Brexitul demonstrează eșecul proiectului ideologic de la Bruxelles

© Photo : Facebook.com/ Bogdan DucaBogdan Duca
Bogdan Duca - Sputnik Moldova
Abonare
Prin Tratatul de la Maastricht, puterea de cumpărare a cetățeanului obișnuit din Uniunea Europeană a scăzut considerabil, iar pentru țările sărace din estul Europei el nu a însemnat asigurarea bunăstării, ci doar șansa oamenilor de a pleca să muncească în țările bogate.

BUCUREŞTI, 23 iunie — Sputnik. Toată dezbaterea despre Brexit arată slăbiciunea Europei și demonstrează încă o dată că este un eșec proiectul ideologic de la Bruxelles, scrie analistul Bogdan Duca pe blogul său.

Brexit themed beermats and magazines in JD Wetherspoon's pub, Edinburgh, Scotland. - Sputnik Moldova
Brexitul poate fi o oportunitate pentru România

Uniunea Europeană, prin Tratatul de la Maastricht, a însemnat dezechilibrul pieței muncii, scădere a puterii de cumpărare a cetățeanului obișnuit și distrugerea profitului clasei de mijloc. Bogdan Duca este de părere că UE își arată în aceste zile eșecul total, chiar dacă Marea Britanie nu va vota pentru ieșirea din Uniune.

"Pentru popoarele sărmane UE nu a însemnat altceva decât șansa de a pleca să muncești în țările bogate. Dacă UE ar cădea, oare nu cumva se va termina cu „căpșunăreala"? Şi nu doar românii sunt panicați de perspectiva asta, deloc plauzibilă, dar înfricoșătoare", scrie Bogdan Duca.

Mai mult decât atât, şi italienii se sperie, în opinia analistului. Italienii au fost cei care intraseră în panică când Elveţia şi-a retras candidatura la UE, "căci italianul e căpşunarul elveţienilor", adaugă Duca. Afirmaţiile analistului nu se opresc aici.

"UE e un mecanism birocratic şi totalitar (căci totalitarism se cheamă când reglementezi inclusiv şnururile de la hanorac) care profită de o realitate socială: Europa e un uriaş azil de bătrâni speriaţi, dispuşi să accepte orice, numai să nu li se ia garanţiile de viitor", comentează Duca.

El mai precizează că domnul Pişcoci, un personaj din filmul „A fost sau n-a fost?", care recunoştea că regretă prăbuşirea regimului Ceauşescu tocmai pe 22 decembrie deoarece dictatorul promisese că îi va creşte pensia cu 100 de lei.

"Cu creşterea aia spera şi el la un concediu la Mamaia…. Domnul Pişcoci, fără să ştie, era un cetăţean foarte european….", îşi încheie Bogdan Duca articolul.

Fluxul de știri
0