Trump vrea să recucerească Luna

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisPresident Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017.
President Donald Trump gestures while speaking during a meeting in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, March 13, 2017. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Statelor Unite ale Americii are planuri mari în privința explorării universului

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Donald Trump a semnat o hotărâre importantă care presupune trimiterea astronauților pe Lună și pe Marte.

În cadrul unei ceremonii de la Casa Albă, președintele SUA a semnat decizia de reluare a misiunilor de explorare a planetei Marte și a satelitului Terrei.

US President Donald Trump delivers remarks at the National Republican Congressional Committee March Dinner in Washington, US, March 21, 2017. - Sputnik Moldova
Politică
Sondaj: Trump a devenit cel mai nepopular președinte din ultimii 70 de ani

În luna iunie anul curent, Trump a mai semnat un ordin important — a fost recreat Consiliul Spațial Național, care nu mai funcționa de 25 de ani până în acel moment.

Din 1972, americanii nu au mai trimis astronauți dincolo de orbita joasă a Pământului. Noul ordin al lui Trump presupune că NASA va iniția și conduce un nou program de explorare spațială.

Obiectivul principal al acestui program va fi să trimită astronauți pe Lună și pe Marte pentru noi descoperiri.

Una din promisiunile lui Trump în timpul campaniei electorale a fost anume explorarea spațiului și se pare că el vrea să se țină de cuvânt în această privință. Americanii consideră însă că decizia urmărește mai degrabă să atenția publicului de la scandalurile legate de Casa Albă, din momentul în care acesta a devenit președinte.

Fluxul de știri
0