Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin despre arma cosmică: SUA „deschid cutia Pandorei”

© Sputnik / Мирослав РотарьВице-премьер РФ Д. Рогозин
Вице-премьер РФ Д. Рогозин - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin consideră că SUA, prin declarațiile privind eventualitatea amplasării armelor în cosmos, nu fac decât să „deschidă cutia Pandorei”.

CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este sigur că în țară ar putea să apară un nou tip de trupe — trupele cosmice.

„Noua strategie națională a cosmosului recunoaște că în spațiul cosmic pot avea loc lupte, ca și la sol, în aer sau pe apă. Noi chiar am putea dispune de forțe cosmice. Noi dispunem de forțe aeriene, vom avea cosmice, de infanterie și flotă", a spus liderul de la Casa Albă, într-o luare de cuvânt în California.

Trump a spus că, inițial, nu a luat în serios această idee, însă ulterior a ajuns la concluzia că ideea este extraordinară.

Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg - Sputnik Moldova
Politică
Merkel și Trump, îngrijorați de noile arme ale Rusiei

„Poate că trebuie să facem acest lucru. Aceasta s-ar putea întâmpla", a menționat Trump.

„Dacă această declarație înseamnă amplasarea armelor în cosmos, SUA deschid cutia Pandorei", a declarat Rogozin, citat de RIA Novosti.

Rusia a declarat în repetate rânduri că consideră ca fiind inadmisibilă amplasarea oricărui tip de arme în spațiul cosmic.

Totodată, anterior, reprezentanții Pentagonului și ai Trupelor Aeriene Aeropurtate pledau împotriva creării unui nou tip de trupe, deoarece, în opinia lor, eventualele avantaje nu îndreptățeau amploarea schimbărilor legate de organizare.

SUA, ca și alte țări, dezvoltă diferite sisteme cosmice de ofensivă și de apărare. În afară de sateliții militari și (probabil) de potențialul antisatelit militar, SUA dispun și de o aeronavă cosmică fără pilot, ale cărei zboruri sunt strict secrete.

Fluxul de știri
0