Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel și Trump, îngrijorați de noile arme ale Rusiei

© REUTERS / Philippe WojazerAngela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg
Angela Merkel und Donald Trump bei G20-Gipfel in Hamburg - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul german Angela Merkel și președintele american Donald Trump și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu declarațiile lui Vladimir Putin privind noile arme strategice ale Federației Ruse

CHIȘINĂU, 3 mar — Sputnik. În cadrul unei discuții telefonice, cancelarul German Angela Merkel și președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și-au exprimat îngrijorarea față de declarațiile liderului rus, Vladimir Putin, cu privire la dezvoltarea noilor arme rusești, a declarat reprezentantul executivului german, Steffen Seibert.

RS-28 Sarmat - Sputnik Moldova
Rusia
Anunțul bombă făcut de Putin - Arma rusească împotriva sistemului american antirachetă

”Cancelarul și președintele american sunt îngrijorați de declarațiile făcute recent de președintele Putin cu privire la dezvoltarea noilor arme”, a declarat Seibert.

Joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în mesajul său adresat Adunării Federale că Rusia dispune de noi arme strategice, care au intrat în dotarea forțelor armate ruse. Președintele a comunicat că forțele strategice nucleare au primit 80 de rachete balistice intercontinentale noi, 102 rachete balistice pentru submarine și trei submarine strategice "Borei". Potrivit șefului statului, Rusia a început să dezvolte arme care nu utilizează o traiectorie balistică de zbor, care nu pot fi detectate de sistemele de apărare antirachetă.

Fluxul de știri
0