Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

N-o să-ți vină să crezi: Polițiștii moldoveni, mai tari decât cei europeni

© Sputnik / Miroslav RotariПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean a folosit, timp de doi ani, în Uniunea Europeană un permis de conducere falsificat, dar a avut ghinion la trecerea controlului de frontieră.

CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au ridicat un permis de conducere falsificat de la un cetățean moldovean care se îndrepta spre Franța.

Potrivit oamenilor legii, un pasager al cursei regulate Chișinău-Paris a fost supus unui control amănunțit, măsură întreprinsă pe baza unei analize de risc. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit printre documentele deținute de călător un permis de conducere, eliberat de autoritățile moldovenești pentru categoriile A, B, C,D, cu semne vădite de falsificare.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Un nou tip de contrabandă: Polițiștii de frontieră nu au mai văzut așa ceva

Documentul aparține unui bărbat în vârstă de 57 de ani, cetățean al Republicii Moldova. Timp de doi ani, acesta a folosit permisul falsificat în Uniunea Europeană.

În cadrul audierii, bărbatul a declarat că și-a perfectat documentul în anul 2016, prin intermediul unei rude care activa în acea perioadă la Secția de pașapoarte din orașul Chișinău. Ulterior, moldoveanul s-a aflat în Franța, unde a și folosit documentul respectiv.

Permisul a fost ridicat și transmis spre expertiză, pentru confirmarea falsului depistat. Cercetările pe cazul dat sunt continuate de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Persoanei documentate i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Fluxul de știri
0