Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Motivul pentru care opoziția parlamentară a înaintat moțiunea împotriva lui Leancă

© Sputnik / Miroslav RotariAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații comuniști și socialiști din Parlament au înaintat o moţiune simplă asupra politicii interne şi externe în domeniul integrării europene după ce Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene a emis un raport critic în privinţa Republicii Moldova.
Motivul pentru care opoziția parlamentară a înaintat moțiunea împotriva lui Leancă

Prezent în cadrul unei emisiuni la radio Sputnik Moldova, deputatul socialist Adrian Lebedinschi a declarat că domeniul integrării europene este gestionat defectuos. În documentul emis de UE se dă de înțeles că reforma justiției a fost un eșec. Drept exemplu în acest sens poate servi modul în care autoritățile au conceput crearea instanțelor judecătorești de circumscripție. În aparență, au facilitat activitatea judecătorilor, dar au complicat lucrurile pentru cetățeni, a declarat Adrian Lebedinschi. De asemenea, oficialii europeni sugerează că in Republica Moldova ar exista deținuți politici, inclusiv din rândul avocaților și judecătorilor. Un aspect problematic, a precizat deputatul Lebedinschi, sunt rapoartele Curții de Conturi privind gestionarea frauduloasă a banilor europeni.

Fluxul de știri
0