Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuitorii din 45 de localități din Moldova au rămas fără energie electrică

© Sputnik / V. Kaushanov / Accesați arhiva multimediaRețele electrice
Rețele electrice - Sputnik Moldova
Abonare
Furtuna din seara zilei de joi, 29 iunie, a afectat grav reţelele electrice, cauzând numeroase defecţiuni ce au condus la întreruperea avariată a livrării energiei către consumatori.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Conform situaţiei operative de la ora 11.00 a zilei de vineri, 30 iunie, energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în 45 de localităţi.

Potrivit GasNatural Fenosa, cele mai afectate sunt raioanele Călăraşi, cu 14 localităţi fără tensiune, Teleneşti – cu 14, Leova – cu 5 şi Orhei – cu 4.

Urmările furtunii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prăpăd la nordul Moldovei: copaci doborâți, acoperiș spulberat, mașină strivită

”Un mare pericol prezintă conductorii rupţi în liniile electrice aeriene, fiind înregistrate 145 avize în acest sens.  Pentru efectuarea lucrărilor operative de reparaţii au fost mobilizate 85 de echipe, care muncesc în teren”, anunță instituția.

Până la remedierea tuturor defecţiunilor cauzate de intemperie, Red Union Fenosa solicită populaţiei, administraţiilor publice locale şi agenţilor economici să atragă o atenţie sporită măsurilor de securitate electrică pentru a se evita accidentele sau cauzarea de prejudicii materiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0