Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce pățesc șoferii pe drumurile din Moldova. Cazul de la Mileștii Mici

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaРазбитые дороги
Разбитые дороги - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea drumurilor din Moldova au nevoie de o reparație capitală sau chiar trebuie reconstruite.

CHIȘINĂU,15 mart — Sputnik. Uneori se creează impresia că, după ce ieși din Chișinăului, se termină și civilizația. Cel puțin, în ceea ce privește drumurile din Moldova, lucrurile stau tocmai așa. Pe străzile din satul Mileștii Mici, nu departe de renumitele beciuri de vin, camioanele de cinci tone se scufundă în noroi până la butuci.

Un membru al asociației chisinau.fail a postat pe Facebook o fotografie cu un camion ZIL care stă pe-o rână înfundat în noroi.

De menționat că în acest an a expirat termenul de acțiune a Strategiei infrastructurii transportului terestru, aprobată de Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova în anul 2008, care a fost prevăzută pe 10 ani.

Ce document va înlocui această Strategie și dacă va exista vreo unul în general — nu se știe.

Traseu - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii din Moldova trebuie să știe asta. Ce vor apărea pe drumurile din țară

Conform datelor oficiale, acum zece ani, 93% dintre drumurile din Moldova erau într-o stare foarte proastă. Pentru o țară care se consideră zonă de tranzit între Est și Vest, această situație este catastrofală și umilitoare.

Potrivit calculelor specialiștilor, pentru reabilitarea drumurilor din Moldova (iar o parte ar trebui reconstruite) sunt necesari peste 20 de miliarde de lei.

În topul Global Competitiveness Index 2017-2018, la capitolul calitatea drumurilor Moldova ocupă locul 128 din cele 137, rămânând în urma unui șir de țări dezvoltate din Africa.

Fluxul de știri
0