Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii din Moldova trebuie să știe asta. Ce vor apărea pe drumurile din țară

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au desfășurat astăzi audieri publice pe marginea subiectului legat de siguranța la traficul rutier din țară.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere, amplasat în 33 de puncte de monitorizare în mai toate raioanele țării, va fi funcțional deja din acest an. Asigurările au fost date de șeful Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Dănilă, în cadrul audierilor publice cu privire la siguranța traficului rutier, organizate astăzi de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Dănilă a informat deputații că în prezent funcționează 126 de camere video și 145 de camere foto, instalate în municipiul Chișinău, care asigură supravegherea circulației rutiere. 

”Pe drumurile din țară au fost instalate alte sisteme de monitorizare decât cele omologate, fapt care a condus la sistarea funcționării acestora. Pe parcursul anului curent, acestea urmează a fi conectate”, a declarat raportorul.

Responsabilul din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iurie Bostan, a menționat că situația din traficul rutier depinde și de starea drumurilor. El a vorbit despre necesitatea creării Agenției Siguranței Rutiere, a Fondului de Siguranță Rutieră și a bazei de date referitoare la estimarea sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente.

Proprietarii de automobile din Moldova vor plăti un impozit suplimentar>>>

Secretatul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici a informat deputații despre acțiunile de instruire a elevilor și conducătorilor auto cu privire la securitatea rutieră. Potrivit acesteia, reforma curriculară din anul curent prevede instituirea unui modul cu referire la bazele securității vieții care va fi introdus în școli.

Conform datelor oficiale prezentate de autorități, pe parcursul anului 2017, au fost înregistrate peste 2,5 mii de accidente rutiere soldate cu 273 de persoane decedate și peste 2,8 mii care au suferit diverse traumatisme. În accidentele rutiere au fost implicați și 350 de copii, dintre care 12 au decedat, iar 80 au suferit traumatisme grave.

Fluxul de știri
0