Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studiu: În Moldova sunt mai multe telefoane decât locuitori

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaTelefon Mobil
Telefon Mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii au ajuns să aibă mai multe telefoane decât are țara locuitori.

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a ajuns la 4,5 milioane, iar ultimul recensământ din 2014 arată că populația țării este aproape de trei milioane de locuitori.

A man uses his mobile phone to connect to internet via wi-fi in a street of Havana, on July 2, 2015 - Sputnik Moldova
Moldovenii îngroașă buzunarele operatorilor de telefonie mobilă

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației precizează că numărul utilizatorilor de telefoane mobile a crescut cu 0,7 la sută anul trecut, în comparație cu 2016.

Baza de abonați a Orange Moldova a înregistrat un avans de 1,2 la sută, iar baza de abonați a Moldcell s-a micșorat cu 1,7 la sută.

Volumul vânzărilor realizate de cele două companii s-a depreciat cu 4,3 la sută. Pe de altă parte, vânzările Moldtelecom — Unite au crescut cu 9,6 la sută.

Atenție, Lista Neagră: Acestea sunt companiile reclamate cel mai des de clienți>>>

Cota de piață a Orange Moldova a scăzut cu 0,83 puncte procentuale, în 2017, ajungând la 64,7 la sută — iar Moldtelecom și Modcell au înregistrat o creștere a cotei cu 0,55 puncte procentuale și respectiv 0,28 puncte procentuale, constituind 4,8 la sută, ajungând la 30,5 la sută.

Fluxul de știri
0