Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Ministerului rus de Externe după declarațiile făcute de Theresa May

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul rus de Externe consideră că declarațiile făcute de premierul britanic sunt o „provocare brutală”.

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Ministerul rus de Externe a calificat declarațiile premierului britanic, Theresa May, drept o provocare brutală, care subminează dialogul diplomatic firesc dintre cele două state.

”Considerăm că este absolut inadmisibil faptul că de dragul unor scopuri politice lipsite de onorabilitate, Guvernul Marii Britanii a decis să pășească pe calea înrăutățirii și tensionării grave a relațiilor, anunțând luarea mai multor măsuri dușmănoase, inclusiv expulzarea din țară a 23 de diplomați ruși”, este scris într-un comunicat al instituției, citat de RIA Novosti (traducere neoficială din rusă în română — n.n.).

Дым после взрыва на востоке Дамаска, Сирия - Sputnik Moldova
O posibilă lovitură americană contra armatei siriene? Lavrov avertizează

Totodată, în comunicatul instituției este precizat că măsurile de răspuns din partea Federației Ruse ”nu se vor lăsa așteptate”.

Precizăm că premierul Marii Britanii a anunțat că va expulza din țară 23 de diplomați ruși.

Încă în dimineața zilei prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, și-a expriomat intenția să expună un plan al unui război economic cu Rusia, după ce Moscova a refuzat să ofere Londrei explicații în ceea ce privește intoxicarea fostului colonel GRU Serghei Skripal, scrie The Independent.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nu are nicio tangență otrăvirea lui Serghei Skripal și nu acceptă niciun fel de acuzații sau ultimatumuri.

Pe 12 martie, Theresa May a declarat că „există o probabilitate înaltă" a implicării Rusiei în otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal.

Fluxul de știri
0