Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Data X se apropie. Din ce zi moldovenii vor plăti mai puțin pentru gaz

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va anunța la finele acestei săptămâni noul tarif la gazul natural livrat consumatorilor casnici.

CHIȘINĂU, 14 mart – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va anunța în ziua de vineri, 16 martie, decizia sa cu privire la reducerea tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor finali.

Tudor Copaci - Sputnik Moldova
Directorul ANRE spune cu cât vor fi micșorate tarifele la gazul natural

Consiliului de administrație al ANRE va face anunțul cu privire la tarifele și prețurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018 în cadrul unei ședințe publice.

Compania ”Moldovagaz” a propus, săptămâna trecută, în cadrul dezbaterilor publice organizate de ANRE un tarif de 4914 de lei pentru 1000 de metri cubi, cu 11 procente mai mic decât tariful actual. Potrivit furnizorului, la baza acestor calcule au stat factori precum diminuarea prețului de procurarea gazelor naturale, aprecierea monedei naționale față de dolar, ajustarea cheltuielilor necesare de a fi incluse în calculul tarifelor pentru serviciile de transport și distribuție a gazelor naturale.

În aceiași ședință, ANRE a propus un tarif de 4420 de lei pentru 1000 de metri cubi. 

Vom achita mai puțin pentru gazele naturale? Vezi ce spune Pavel Filip>>>

În prezent, tarifele finale la gazele naturale furnizate consumatorilor casnici pentru volumul până la 30 m3 (inclusiv) lunar la un apartament sau casă este de 5,89 lei pentru un metru cub, iar de la 30 m3 tariful se ridică la 6,13 lei per metru cub.

Fluxul de știri
0