Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Directorul ANRE spune cu cât vor fi micșorate tarifele la gazul natural

© Sputnik / Rodion ProcaTudor Copaci
Tudor Copaci - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a anunțat astăzi deputații cu cât vor fi micșorate tarifele la gazele naturale livrate consumatorilor casnici.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, a fost audiat astăzi, 21 februarie, de Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe. 

În cadrul discuțiilor, deputații l-au întrebat pe directorul ANRE cu cât și când vor fi micșorate tarifele pentru gazele naturale livrate consumatorilor finali. 

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei ședințe a Cabinetului de Miniștri că, potrivit analizelor prezentate de Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), există premise ca tarifele la gaz să fie micșorate cu aproximativ 20 la sută. După anunțul făcut de șeful Guvernului, SA ”Moldovagaz” a cerut ANRE să examineze aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2018.

Газовая плита - Sputnik Moldova
Vom achita mai puțin pentru gazele naturale? Vezi ce spune Pavel Filip

Copaci a criticat subtil analiza făcută de MEI și a declarat că instituția ”nu a luat în considerare mai mulți factori”. Directorul ANRE susține însă că sunt create premise care permit micșorarea tarifului la gazul natural livrat consumatorilor finali, însă a evitat să spună concret cu cât. 

”Cât va fi, vă vom anunța cu cifre și calcule concrete. Sunt precondiții de a micșora tariful, asta ne arată toate cifrele și calculele. Dar cu cât nu este profesionist să vă anunț acum. Cert este că nu cu 40 sau 50 la sută”, a declarat Copaci în fața deputaților. 

Directorul ANRE a menționat că ”a luat act de poziția premierului Pavel Filip”, dar ANRE ”își face datoria la rece”.

Fluxul de știri
0