Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sărind în ajutorul unor copile, salvatorii s-au pomenit sub gheață

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaA passer-by on the Moskvoretskaya embankment.
A passer-by on the Moskvoretskaya embankment. - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru patru fetițe plimbarea prin orașul Tiraspol era cât pe ce să se încheie tragic, precum și pentru cei care le-au sărit în ajutor.

TIRASPOL, 13 mart — Sputnik, Irina Leahova. Curiozitatea celor patru tiraspolene care au decis să încerce cât de tare este gheața pe iazul din localitate ar fi putut avea un final nefericit atât pentru ele, cât și pentru „salvatorii" lor, care, întâmplător, se aflau prin preajmă.

Днестр - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cazuri de înec pe Nistru

dorind că încerce cât de rezistentă este gheața de pe iazul din localitate, trei copile au căzut în apă. Două au reușit singure să iasă la mal. Cea de-a treia însă a avut nevoie de ajutor. Primii au sărit să o salveze Vladimir Repnikov, în vârstă de 55 de ani, din Tiraspol, și Vasili Niparko, de 45 de ani, din Dnestrovsk. Gheața fiind foarte subțire, cei doi s-au pomenit și ei în apă. Au fost salvați de un alt bărbat, Igor Fedorenko, de 44 de ani, din satul Karagaș.

Ieșind din parcare, acesta a auzit cum o femeie striga că acolo niște copii se îneacă.

Fără a sta pe gânduri, Fedorenko a alergat spre iaz. Acolo, într-adevăr, oamenii se duceau la fund. Totul s-a petrecut foarte repede. Gheața subțire a cedat și bărbatul a căzut îndată și el în apă. La început nu reușea să facă nimic. Atunci, oamenii aflați pe mal au format un lanț viu și astfel a fost mai ușor să se tragă unul pe altul.

Totodată, MAI a menționat comportamentul straniu al unor orășeni care filmau incidentul cu telefoanele mobile în timp ce salvatorii de ocazie își puneau viața în pericol pentru a salva un copil de la înec.

Fluxul de știri
0