Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PD a decis cine va fi ministru al Justiției. Este femeie și fost membru de Guvern

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистерство юстиции Республики Молдова
Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Locul lui Alexandru Tănase la șefia Ministerului Justiției ar putea fi luat de o femeie, care a mai deținut funcția de ministru al Justiției în perioada guvernării comuniste.

CHIȘINĂU, 13 mart- Sputnik. Biroul permanent al Partidului Democrat a decis să înainteze candidatura Victoriei Iftodi pentru funcția de ministru al Justiției. În prezent, Iftodi deține funcția de judecător la Curtea Constituțională. 

Александру Тэнасе - Sputnik Moldova
Politică
Tănase i-a prezentat premierului cererea de demisie. Ce a răspuns Filip

Anunțul a fost făcut marți, 13 martie, de președintele PD Vladimir Plahotniuc după ședința săptămânală a membrilor formațiunii. 

”Biroul permanent al formațiunii a decis să înainteze candidatura actualului judecător la Curtea Constituțională, Victoria Iftodi, pentru funcția de ministru al Justiției. Premierul Pavel Filip va face chiar astăzi un demers către președintele Igor Dodon”, a declarat Plahotniuc.

Șeful democraților i-a mulțumit public fostului ministru al Justiției, Alexandru Tănase, care și-a prezentat demisia pe fundalul publicării în spațiul public a unor interceptări telefonice în care acesta discută cu actualul condamnat Veaceslav Platon.  

Victoria Iftodi are 49 de ani și a mai deținut funcția de ministru al Justiției în perioada guvernării comuniste, între anii 2004-2006. În ziua în care a fost revocată din funcția ministru al Justiției a fost numită în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, cu reședința la Paris. Prin cumul a îndeplinit și misiunea de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Algeria, în Regatul Spaniei, la UNESCO, Uniunea Latină, precum și Reprezentant Special al Președintelui Republicii Modova la Consiliul Permanent al Francofoniei.

Cine vine în locul lui Alexandru Tănase la Ministerul Justiției>>>

Victoria Iftodi a fost numită în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, la data de 3 mai 2017, prin Hotărârea Guvernului.

Noul ministru al Justiției urmează să fie numit în funcție prin decret al președintelui Republicii Moldova, la propunerea prim-ministrului.

Șeful statului este în drept să respingă motivat o singură dată propunerea prim-ministrului privind numirea în funcție a membrului Guvernului, în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data recepționării propunerii.

Dacă prim-ministrul înaintează repetat propunerea de numire în funcție a aceleiași candidaturi sau a altei candidaturi, președintele Republicii Moldova este obligat să numească în funcție candidatul propus în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data recepționării propunerii repetate a prim-ministrului.

Fluxul de știri
0