Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Financial Times: Chișinăul a devansat orașele Lvov și Iași ca eficiență economică

© Sputnik / Miroslav RotariКишинев
Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Un clasament european plasează capitala Republicii Moldova printre primele cinci cele mai bune orașe de dimensiuni medii.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. La începutul lunii martie, ediția-fiică a „Financial Times", portalul FDi Intelligence, a publicat clasamentul „orașelor europene ale viitorului". Pe primul loc se află Londra, urmată de Dublin, Paris, Amsterdam și Munchen.

Chinesischer Drache - Sputnik Moldova
Îngroparea economiei moldovenești: Ministerul Economiei bate ultimul cui

Moscova este pe locul șase, dar în schimb ocupă locul întâi în ratingul celor mai atrăgătoare orașe pentru investitori în Europa de Est.

Spre surprinderea multora, Chișinăul s-a clasat printre primele cinci orașe de dimensiuni medii la capitolul eficiență economică. Capitala Republicii Moldova se află pe locul trei, după orașele ucrainene Lugansk și Nikolaev, devansând orașul Iași (România) și Lvov (Ucraina).

În clasamentul FDi Intelligence s-a ținut cont de un șir de parametri care includ eficiența economică, potențialul economic, capitalul uman, facilitatea comunicării și climatul de afaceri.

Fluxul de știri
0