Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala va avea un palat al sporturilor de iarnă de peste 2 milioane de euro

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaStadionul ”Lujniki”. Moscova
Stadionul ”Lujniki”. Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Chişinăul fără Stadion Republican, Sală Polivalentă modernă sau bazin olimpic, dar cu un palat al sporturilor de iarnă de 50 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 12 mart — Sputnik. Preşedintele Federaţiei de Hochei din Moldova (FHM), Iurie Topală, a iniţiat un proiect inovativ, dar care trezeşte multe semne de întrebare cu privire la necesitatea acestuia şi durata realizării. 

Oficialul a declarat într-un interviu pentru radio Sputnik Moldova că terenul, acordat deja de Primăria Municipiului Chişinău, urmează să fie scos la licitaţie pentru a fi construit un palat cu o infrastructură modernă ce corespunde tuturor exigenţelor internaţionale.

De menţionat că CMC a votat, în 2012, decizia de a oferi trei herctare de teren în sectorul Ciocana, la ieşirea din Chişinău, în direcțias spre localitatea Vadă lui Vodă.

Iurie Topală Топалэ - Sputnik Moldova
Cât își vor mai ține pasionații de hochei patinele în cui

"În acest an urmează să primim de la Primăria Capitalei 50 de mln de lei pentru construcţia acestui edificu. Asta ar duce la dezvoltarea sporturilor de iarnă", a adăgat Iurie Topală.

Iun Ştefăniţă, consilier CMC, are o explicaţie pentru faptul cum a fost posibil ca FHM să primească această sumă impresionantă.

"Astăzi contează foarte mult managerul. Mulţi au proiecte, dar nu ştiu să le promoveze, să convingă. Eu personal am votat un proiect finanţat de actualul Secretar de Stat dl Radu Rebeja, pentru construcţia unei baze sportive pe terenul Liceului municipal sportiv. Poate sunt naiv dar cred că acest edificiu va fi construit", susţine consilierul.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să ofere mai multe explicaţii de ce au considerat prioritară construcţia unui palat al sporturilor de iarnă, în condiţiile în care mai multe edificii sportive au fost demolate iar cele care mai există, nu pot găzdui campionate europene şi mondiale la mai multe discipline pentru că nu corespund normelor internaţionale.

Fluxul de știri
0