Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât își vor mai ține pasionații de hochei patinele în cui

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Topală Топалэ
Iurie Topală Топалэ - Sputnik Moldova
Abonare
Pasionații de hochei pe gheaţă şi patinaj artistic își vor ține încă mult timp patinele în cui. Asta pentru că, din lipsă de bani, mult promisul Palat al Sporturilor de Iarnă nu va fi ridicat nici în următorii ani.
Cât își vor mai ține pasionații de hochei patinele în cui

Potrivit președintelui Federației Naționale de Hochei pe Gheață, Iurie Topală, la această oră, nici măcar licitația pentru identificarea companiei care se va ocupa de ridicarea complexului sportiv nu a fost organizată.

„Din lipsă de bani, noi nu am putut organiza licitația, dar lotul oferit pentru ridicarea Palatului Sporturilor de Iarnă este scos la licitație. Urmează să fie organizată licitație pentru a vedea cine este câștigătorul. Acum, în Consiliul Municipal, la propunerea dlui Vasile Chirtoca, au fost alocate 50 de milioane pentru începerea construcției unui Palat al Sporturilor de Iarnă. Dacă vor fi bani, desigur că noi vom începe construcția", a declarat Iurie Topală pentru Radio Sputnik Moldova.

Cert este că cele două hectare destinate fastuosului proiect stau în paragină de aproape cinci ani, iar hocheiștii din Moldova sunt nevoiți să plece peste hotare pentru a se antrena.

Liviu Croitoru - Sputnik Moldova
De ce sportivii din Moldova nu devin campioni olimpici

„Noi avem foarte mulți copii care sunt nevoiți să meargă peste hotare pentru a se antrena. Noi aici nu avem niciun teren care să corespundă cerințelor pentru practicarea hocheiului pe gheață. Acum sunt probe olimpice la care nu putem participa, deoarece nu avem unde să ne antrenăm", adaugă Iurie Topală.

Și situația nu se va schimba nici în următorii ani. Președintele Federației Naționale de Hochei spune că pentru ridicarea unui complex sportiv care să corespundă tuturor cerințelor sunt necesari cel puțin cinci ani.

„Pentru a face un Palat al Sporturilor de Iarnă este nevoie de circa cinci ani, iar pentru a face o sala unde să se joace hochei sunt suficienți cam doi ani", adaugă Topală.

Amintim că anunțul privind ridicarea unui Palat al Sporturilor de Iarnă la Chişinău a fost făcut tocmai în 2012, când Conciliul Municipal Chișinău a cedat în acest sens Federaţiei Naționale de Hochei pe Gheaţă trei hectare în sectorul Ciocana. 

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0