Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis. A fost stabilită data când chișinăuienii își vor alege un nou primar

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți sunt chemați pe data de 20 mai la urne pentru a-și alege primarul localității.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit în cadrul ședinței de luni, 12 martie, data de 20 mai 2018 drept zi în care se vor desfășura alegerile locale noi în municipiul Chișinău. Decizia a fost susținută unanim de toți cei nouă membri ai CEC. 

Референдум по отставке мэра в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Zi decisivă pentru viitorii primari din Chișinău și Bălți

Membrii CEC au luat act de vacanța mandatului primarului general al municipiului Chișinău, după ce Dorin Chirtoacă și-a prezentat demisia din această funcție.

Președintele CEC, Alina Russu, raportorul proiectului hotărârii CEC, a declarat că decizia CEC va fi publicată în Monitorul Oficial.

Tot astăzi, CEC a stabilit că pe data de 20 mai 2018 și la Bălți vor avea loc alegeri locale noi. Funcția a rămas vacantă după ce Renato Usatâi și-a prezentat demisia.

Comisia Electorală Centrală a stabilit și devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și ale primarului municipiului Bălți. Este vorba despre suma de 22,516 milioane de lei.

Potrivit legislației electorale, mandatul candidatului care va fi ales în cadrul alegerilor locale noi în Chișinău și Bălți va dura până la viitoarele alegeri locale generale care se vor desfășura în vara anului 2019.

Fluxul de știri
0