Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zi decisivă pentru viitorii primari din Chișinău și Bălți

© Sputnik / Miroslav RotariРеферендум по отставке мэра в Кишиневе
Референдум по отставке мэра в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală urmează să decidă astăzi dacă în municipiile Chișinău și Bălți vor avea loc alegerile locale noi.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. (CEC) se convoacă în ședință luni, 12 martie, pentru a decide asupra stabilirii datei alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și ale primarului municipiului Bălți. Ședința CEC va începe la ora 15.00, iar cele două chestiuni au fost incluse primele pe agenda de discuții a membrilor Comisiei.

Cel mai probabil, alegerile locale noi în cele două municipii vor avea loc pe data de 20 mai. Președintele CEC, Alina Russu, a precizat anterior pentru Sputnik că, potrivit legislației naționale, alegerile locale noi pot fi organizate doar de două ori pe an. Președintele CEC a declarat că deja pentru data de 20 mai au fost stabilite alegeri locale noi în câteva localități din țară. 

Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии - Sputnik Moldova
EXCLUSIV: Președintele CEC a explicat când vor avea loc alegerile locale noi în Chișinău

Al treilea subiect de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a CEC este ”Cu privire la aprobarea Devizului de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și ale primarului municipiului Bălți, din data de 20 mai 2018”.

Funcțiile de primar al municipiilor Chișinău și Bălți au rămas vacante după ce Dorin Chirtoacă și Renato Usatâi și-au prezentat demisia. 

Dorin Chirtoacă renunță oficial la funcția de primar al municipiului Chișinău>>>

Decizia cu privire la data alegerilor locale noi în Chișinău și Bălți trebuie luată până pe data de 20 martie, adică cu 30 de zile înainte de alegeri.

Potrivit legislației electorale, mandatul candidatului care va fi ales în cadrul alegerilor locale noi în Chișinău și Bălți va dura până la viitoarele alegeri locale generale, care se vor desfășura în vara anului 2019.

Fluxul de știri
0