Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Știre trăsnet: Fără cazier contravențional la obținerea permisului de conducere

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaPoliția verifică geamurile fumurii la automobile
Poliția verifică geamurile fumurii la automobile - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce nu mai trebuie prezentat la obținerea carnetului de șofer, aceasta este decizia luată de Cabinetul de Miniștri la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii și a Agenției Servicii Publice.

CHIŞINĂU, 11 mart — Sputnik. Guvernul a stabilit că la obținerea permisului de conducere cetățenii nu vor mai trebuie să prezinte cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce.

Автошкола - Sputnik Moldova
Cum poți să obții permisul de conducere internațional – Este atât de simplu

Asta însă nu înseamnă că cei care au interdicție de a conduce vor putea obține carnetul de șofer. Pur și simplu, candidații nu vor trebuie să facă dovada că nu au fost lipsiți de dreptul de a conduce, dat fiind că informațiile vor fi verificate prin intermediul Sistemelor Informaționale de Stat.

La fel, la obținerea permisului de conducere, cetățenii nu vor mai trebuie să prezinte documentul ce confirmă modificarea datelor personale și copia actului de identitate.

Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată, după ce la ședința de joi a Guvernului au fost aprobate mai multe modificări la unele hotărâri din domeniu, a anunțat printr-un comunicat de presă Agenția Servicii Publice.

Fluxul de știri
0